Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Fabada asturiana

Opis przygotowania

Słoninę pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka i podsmażyć. Chorizo pokroić w plastry i dodać do skwarków. Wymieszać i smażyć przez chwilę. Dorzucić kaszankę pokrojoną w plastry. Dodać posiekaną w drobną kostkę cebulę. Podsmażyć. Dorzucić posiekany czosnek. Po chwili dodać pomidory. Przyprawić papryką i listkami rozmarynu oraz szafranem. Zalać ciepłym rosołem. Dodać odcedzoną fasolę. Przykryć i gotować przez 10-15 minut.

Posypać natką pietruszki i drobno pokrojoną papryczką chili. Podawać z pieczywem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 490
Ewa gotuje - odc. nr 490

Po kilku weekendach spędzonych pod Babią Górą Ewa wróci do Krakowa i od...

 

Podobne przepisy

Chłodnik na botwince

Botwinkę dokładnie umyć. Łodyżki z liśćmi posiekać w drobne paski, podobnie zrobić z ...

Krem z cukinii

Z grzanką i fetą;-)

Zupa koperkowa z brukselką

Kolejna odsłona jarzynowej!

Krem z dyni i papryki

Dynię przekroić na pół, wydrążyć, pokroić na ósemki. Ułożyć na blasze...

Wróć do listy przepisów