Słoninę pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka i podsmażyć. Chorizo pokroić w plastry i dodać do skwarków. Wymieszać i smażyć przez chwilę. Dorzucić kaszankę pokrojoną w plastry. Dodać posiekaną w drobną kostkę cebulę. Podsmażyć. Dorzucić posiekany czosnek. Po chwili dodać pomidory. Przyprawić papryką i listkami rozmarynu oraz szafranem. Zalać ciepłym rosołem. Dodać odcedzoną fasolę. Przykryć i gotować przez 10-15 minut.
Posypać natką pietruszki i drobno pokrojoną papryczką chili. Podawać z pieczywem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po kilku weekendach spędzonych pod Babią Górą Ewa wróci do Krakowa i od...
Mięso pokroić w cienkie paski. Pory w zapałkę. Imbir posiekać...
Wszystkie składniki marynaty połączyć. Wieprzowinę pokroić na cienkie paski, zamaryno ...
Na wielkanocne śniadanie;-)
Dynię pokroić na kawałki. Ułożyć na blasze – na papierze do pieczenia. Skropić oliwą...