
Wszystkie składniki (oprócz pomidorków) pokroić w plastry. Do żeliwnego kociołka wlać olej. Dno wyłożyć liśćmi kapusty (wrzucić też trochę liści posiekanych). Warstwami ułożyć warzywa i wędlinę, przyprawiając przy tym solą i pieprzem. Dorzucić też świeży tymianek oraz drobno posiekany koperek. Na górze ułożyć skórę z boczku i posiekaną kapustę. Szczelnie przykryć całymi liśćmi. Nałożyć pokrywę. Dobrze dokręcić i na kilka godzin wstawić do ogniska (czas pieczenia, podobnie jak gramatura składników, zależy od wielkości kociołka).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ten odcinek „Ewa gotuje” zacznie się trochę nietypowo, bo bez...
Pierś pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do miski...
Drugie danie na słodko!
Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na złoto na maśle. Mięso przepuścić przez maszynkę ...
Ugotować bulion. Mięso wyjąć, pokroić na plastry i z obu stron dokładnie posmarować m ...