Truskawki umyć, usunąć szypułki i pokroić na kawałki. Przełożyć do miseczki. Skropić syropem klonowym. Dorzucić posiekaną miętę i delikatnie wymieszać.
Ser rozgnieść widelcem, przyprawić cynamonem, posłodzić i też wymieszać.
Makaron ugotować w osolonym wrzątku. Zahartować zimną wodą, odcedzić i przełożyć na patelnię z palonym masłem (wystarczy je roztopić i poczekać, aż ściemnieje i nabierze orzechowego aromatu).
Porcję makaronu umieścić na talerzu. Nałożyć 2-3 łyżki sera i trochę sałatki z truskawek.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
To, że coś ma tajemniczą nazwę, wcale nie oznacza, że musi być bardzo skomplikowane....
Piersi natrzeć solą i tymiankiem, przyprawić pieprzem. Obsmażyć ze wszystkich stron n ...
W kolorach jesieni;-)
Polędwiczki lekko posolić, obsmażyć na maśle na dość ostrym ogniu. Miód rozetrzeć z&n ...
Polędwicę wołową pokroić na plastry o grubości 2-3 cm, posmarować oliwą, obtoczyć w g ...