Mięso pokroić w bardzo grubą, nieregularną kostkę. Przyprawić solą i pieprzem. Ułożyć w kamionce, przekładając plastrami cebuli. Zalać kefirem wymieszanym przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przykryć i odstawić na kilka dni w chłodne miejsce.
Po tym czasie wyjąć z marynaty. Nabić na metalowe szpadki i upiec ze wszystkich stron na posmarowanym olejem ruszcie.
Podawać z ajvarem i sałatką.
Liście sałaty poszarpać do miski. Dodać pokrojone w kostkę ogórki kiszone oraz pokrojone w ćwiartki pomidorki koktajlowe i plastry cebuli. Przyprawić solą i pieprzem. Polać oliwą i wymieszać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Co zrobić z naleśnikami „z wczoraj”? Można zalać je zupą jarzynową...
Jarzyny posiekać w „makaronik” (czyli drobne słupki czy też paseczki, zwa ...
Cielęcinę pokroić w kostkę (jak na gulasz). Do plastikowego worka wsypać mąkę, wrzuci ...
Oliwę wlać na rozgrzaną patelnię, wrzucić pokrojony na plasterki czosnek...
Cielęcinę podzielić na zgrabne kotleciki (ważne, by przy każdym był kawałek kości, bo ...