Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Piernik bardzo puszysty

Opis przygotowania

Mąkę, kakao, przyprawę do piernika, sodę i proszek do pieczenia przesiać do miski.

Cukier wsypać do drugiej miski. Wybić jajka i ubić.

Dodać powidła, wlać mleko, miód i olej. Wsypać wymieszane wcześniej składniki sypkie. Zmiksować i przelać do foremki wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia (blaszka 24 x 38 cm).

Wstawić na 45-50 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.

Masło roztopić w rondelku. Wsypać cukier i kakao. Wlać śmietankę i wymieszać.

Polewą udekorować ciasto. Na wierzchu ułożyć połówki orzechów włoskich.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 380
Ewa gotuje - odc. nr 380

Za kilka dni Wigilia i Boże Narodzenie. Zgodnie z ludowymi wierzeniami...

 

Podobne przepisy

Grzybki

Mąkę i masło wysiekać nożem. Dolać śmietanę, wyrobić, włożyć do lodówki na 2 godziny. ...

Babka cud

Masło utrzeć z cukrem. Żółtka oddzielić od białek, stopniowo wmieszać do utartego mas ...

Flan

Śliwki zalać 100 ml sherry. Odstawić na noc. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, przesmaż ...

Sernik z ziemniakami

Ser i kartofle - niezwykłe połączenie;-)

Wróć do listy przepisów