/ Przepisy / Grzyby w cieście naleśnikowym

Opis przygotowania

Grzyby namoczyć i ugotować z włoszczyzną. Wyłowić i osuszyć.

Jajka wybić do miski, posolić. Stopniowo wsypać mąkę i zmiksować.

W tak przygotowanym cieście obtoczyć grzyby i usmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym maśle. Odsączyć i od razu podawać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 380
Ewa gotuje - odc. nr 380

Za kilka dni Wigilia i Boże Narodzenie. Zgodnie z ludowymi wierzeniami...

 

Podobne przepisy

Dynia a'la Hasselback

Po szwedzku;-)

Szparagi z szynką i parmezanem

Na przystawkę lub drugie danie...

Pasta serowa

Ser przetrzeć przez sito, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietanę i obie pa ...

Koktajl z kiwi, bananów i pomarańczy

Solidny zastrzyk witamin!

Wróć do listy przepisów