Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Grzyby w cieście naleśnikowym

Opis przygotowania

Grzyby namoczyć i ugotować z włoszczyzną. Wyłowić i osuszyć.

Jajka wybić do miski, posolić. Stopniowo wsypać mąkę i zmiksować.

W tak przygotowanym cieście obtoczyć grzyby i usmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym maśle. Odsączyć i od razu podawać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 380
Ewa gotuje - odc. nr 380

Za kilka dni Wigilia i Boże Narodzenie. Zgodnie z ludowymi wierzeniami...

 

Podobne przepisy

Kiszone pomarańcze

Znakomity dodatek do dań słonych, jak też deserów!

Chleb czosnkowy

Drożdże przełożyć do miseczki, wsypać łyżeczkę cukru, wlać 100 ml letniej wody, wymieszać i odstawić...

Tartaletki z wędzonym karpiem

Na cieście francuskim...

Hummus

Dla wegan, wegetarian i... sportowców;-)

Wróć do listy przepisów