/ Przepisy / Grzyby w cieście naleśnikowym

Opis przygotowania

Grzyby namoczyć i ugotować z włoszczyzną. Wyłowić i osuszyć.

Jajka wybić do miski, posolić. Stopniowo wsypać mąkę i zmiksować.

W tak przygotowanym cieście obtoczyć grzyby i usmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym maśle. Odsączyć i od razu podawać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 380
Ewa gotuje - odc. nr 380

Za kilka dni Wigilia i Boże Narodzenie. Zgodnie z ludowymi wierzeniami...

 

Podobne przepisy

Kurza pierś na patyku

Można bezkarnie jeść rękoma;-)

Koktajl z kiwi, bananów i pomarańczy

Solidny zastrzyk witamin!

Paluchy drożdżowe

Świetne solo oraz jako dodatek...

Sałatka z buraczków i sera koziego

Dawniej panny na wydaniu buraczkami malowały sobie lico...

Wróć do listy przepisów