Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Tarta de Santiago

Opis przygotowania

Jajka wybić do miski. Wsypać cukier i utrzeć. Dodać cynamon i skórkę otartą z cytryny. Zmiksować. Dosypać mielone migdały i jeszcze raz zmiksować. Przelać do tortownicy (24-25 cm średnicy, spód wyłożony papierem do pieczenia, boki wysmarowane masłem).

Piec przez 40 minut w temp. 170 st. C.

Po wystudzeniu na wierzchu umieścić tekturowy szablon w kształcie krzyża św. Jakuba. Oprószyć cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 548
Ewa gotuje - odc. nr 548

Lato nie odpuszcza, więc w kolejnym odcinku „Ewa gotuje” -...

 

Podobne przepisy

Alfarojes

Mąkę posiekać z masłem i proszkiem do pieczenia...

Pianki jogurtowe

Mocno malinowe!

Ciasteczka dwukolorowe

Z kakao i orzechami włoskimi...

Ciasto ryżowe z pomarańczami

Deserowa wariacja na temat risotto...

Wróć do listy przepisów