Plastry schabu przyprawić z obu stron solą i sezamem. Na wierzchu ułożyć pokrojony w plastry czosnek i gałązki rozmarynu. Włożyć do woreczków do wakowania i zgrzać w pakowarce próżniowej (usuwając przy tym powietrze). Gotować przez 1 ½ godziny w temp. 56 st. C.
Ugotowane mięso wyjąc z woreczków, usunąć czosnek oraz rozmaryn i zapiec na ruszcie.
Podawać z masłem z anchois.
Anchois odsączyć z zalewy i drobno pokroić. Szalotkę bardzo drobno posiekać. Masło zmiksować. Dodać anchois, szalotkę i musztardę. Przyprawić pieprzem. Wlać sok z cytryny. Wsypać paprykę i zmiksować. Przełożyć na pergamin i zwinąć jak roladę. Przechowywać w lodówce.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Rzodkiewkę najczęściej jemy na surowo (samą lub jako składnik sałatek),...
W marynacie z musztardy...
Mak zaparzyć gorącym mlekiem. Po ok. 30 minutach przepuścić dwa razy przez maszynkę d ...
Dziczyzna godna królewskiego stołu!
W dużym garnku o grubym dnie rozgrzać oliwę. Cebulę, boczek oraz czosnek posiekać w k ...