Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Krupnik gryczany

Opis przygotowania

W garnku rozgrzać masło. Wrzucić pokrojone w kostkę cebule. Gdy się zeszklą dorzucić jarzyny starte na grubych oczkach. Podsmażyć. Pod koniec przecisnąć czosnek. Zalać wodą. Przyprawić zielem angielskim i liściem laurowym. Dorzucić grzyby, przykryć i zagotować.

Wsypać kaszę. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Przyprawić solą i pieprzem. Przykryć i gotować aż ziemniaki zmiękną.

Zakwasić sokiem z cytryny. Podawać z drobno posiekaną natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 536
Ewa gotuje - odc. nr 536

W tym odcinku Ewa zaprezentuje potrawy tradycyjnej kuchni polskiej. Zacznie...

 

Podobne przepisy

Kulki ziemniaczane

Sposób na kartofle...

Pokusa Janssona

Zapiekanka ziemniaczana ze szprotkami...

Miodowe ogórki małosolne

Dodatek do mięs lub sałatek...

Marynowany imbir

Znakomity dodatek do sushi, ale nie tylko;-)

Wróć do listy przepisów