
Śmietanę usmażyć na patelni (do takiego momentu, aż zacznie przypominać bułkę tartą).
Jajko roztrzepać ze śmietaną. Dodać tyle mąki, żeby zrobiło się gęste ciasto. Używając łyżki „kłaść” na osolony wrzątek. Wyłowić łyżką cedzakową i przełożyć do śmietany. Wymieszać i pd razu podawać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Mamy jesień, więc tym razem Ewa zacznie od potrawy mocno rozgrzewającej...
Z cytryny wycisnąć sok, rozpuścić w nim miód (do glazurowania najlepsze są miody jasn ...
Do mięsa dodać drobno posiekane pomidory, orzeszki pinii (wcześniej warto uprażyć je ...
Inspirowane greckimi dolmades...
Polędwiczkę zamarynować w białym winie z dodatkiem oliwy, soku z pomarańczy, tymianku, rozmaryny oraz pozostałych przypraw...