Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę, przełożyć do rondelka i podgrzewać przez kilka minut. Następnie wystudzić i przetrzeć przez sito – wprost do robota. Dodać banana. Wlać olej. Dodać cukier, mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Przyprawić cynamonem, imbirem i solą. Zamknąć i zmiksować. Masę przelać do tortownicy (natłuszczonej masłem i obsypanej bułką tartą).
Piec „do suchego patyczka” w temp. 180 st. C.
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Dodać masło. Roztopić i wymieszać. Połączyć z mascarpone. Wyłożyć na wierzch wystudzonego ciasta. Brzegi oprószyć kakao. Środek udekorować prażonymi płatkami migdałów.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa bardzo lubi grzyby i często po nie sięga. Tym razem pokaże jak wykorzystać...
Z nektarynek usunąć pestki, owoce pokroić na 6 cząstek. Włożyć do formy żaroodpornej, ...
Przykład na to, jak wykorzystać domowe przetwory...
Ziemniaki ugotować. Ciepłe zmielić lub przecisnąć przez praskę. Na ziemniaki pokruszy ...
Na stolnicę przesiać mąkę. Dodać orzechy laskowe, cukier puder, sodę, cynamon i kakao ...