/ Przepisy / Zupa szpinakowa

Opis przygotowania

W garnku rozgrzać masło. Wrzucić cebulę. Gdy stanie się szklista dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Po chwili smażenia dorzucić posiekanego w plastry pora. Wymieszać. Zalać ciepłym rosołem. Przykryć i gotować przez 15-20 minut.

Po tym czasie dodać szpinak. Wymieszać i podgrzewać jeszcze przez chwilę. Pod koniec przecisnąć czosnek i wszystko zmiksować na gładki krem. Zabielić zahartowaną śmietaną. Doprawić solą i pieprzem.

Podawać z jajkiem poszetowym. Można udekorować zieleniną.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 483
Ewa gotuje - odc. nr 483

Czy używając prostych, ogólnodostępnych składników można wyczarować smakowity,...

 

Podobne przepisy

Ribollita

Włoska zupa chlebowa;-)

Konfitura z cebuli

Dodatek do knedli, pierogów lub pieczeni...

Sałatka ziemniaczana z marynowanymi karczochami

Z sosem na bazie pietruszkowego pesto!

Orientalny krem z zielonego groszku

A do tego prażona cebulka;-)

Wróć do listy przepisów