/ Przepisy / Fasolowa z białą kiełbasą

Opis przygotowania

Fasolę namoczyć (najlepiej przez całą noc). Odcedzić, zalać świeżą wodą i ponownie odcedzić.

W garnku na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojone w kostkę cebule. Gdy się zeszklą dorzucić warzywa starte na dużych oczkach oraz posiekany czosnek. Po chwili dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Dorzucić fasolę. Podlać wodą. Przyprawić majerankiem, zielem angielskim i liściem laurowym. Pokroić i dodać białą parzoną kiełbasę. Gotować tak długo, aż fasola zmięknie.

Zagęścić zasmażką rozrobioną z odrobiną gorącej zupy. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na talerzu udekorować natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 472
Ewa gotuje - odc. nr 472

Po dwumiesięcznej przerwie Ewa zaprasza na premierowe odcinki „Ewa...

 

Podobne przepisy

Zielony barszcz ukraiński

Wiosenna zupa naszych wschodnich sąsiadów...

Krem z pieczonego czosnku

Podany z pesto na jarmużu;-) A jeśli zapomnimy o boczku - będzie wege!

Frytki z cukinii

Belgijski przysmak z włoskiego warzywa;-)

Barszcz ukraiński

Ziemniaki należy obrać, umyć i pokroić w zgrabną kostkę. W wersji wegetariańskiej wrz ...

Wróć do listy przepisów