/ Przepisy / Grysik z sokiem malinowym

Opis przygotowania

W szklance zimnego mleka rozmieszać kaszę. Resztę zagotować w rondelku. Do gorącego mleka dodać kaszę rozprowadzoną w mleku zimnym i energicznie wymieszać. Przyprawić cukrem do smaku. Gotować cały czas mieszając, aż do uzyskania zwartej konsystencji.

Przelać do pucharków lub niewielkich, szklanych miseczek. Podawać z sokiem malinowym.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 149
Ewa gotuje - odc. nr 149

W tym odcinku potrawy rozgrzewające. Będzie krupnik na żeberkach oraz kasza...

 

Podobne przepisy

Mandarynkowiec

Żeby go przygotować, wcale nie trzeba znać mandaryńskiego;-)

Ciasto czekoladowe z żurawiną

Piekarnik rozgrzać do 240 st. C. Formę (średnica 24 cm) wysmarować masłem i wstawić d ...

Sernik jogurtowy na zimno

Żelatynę rozpuścić we wrzątku. Jogurt wymieszać z cukrem pudrem. Dodać miąższ z laski wanilii...

Mus czekoladowy

Sama słodycz!

Wróć do listy przepisów