/ Przepisy / Grysik z sokiem malinowym

Opis przygotowania

W szklance zimnego mleka rozmieszać kaszę. Resztę zagotować w rondelku. Do gorącego mleka dodać kaszę rozprowadzoną w mleku zimnym i energicznie wymieszać. Przyprawić cukrem do smaku. Gotować cały czas mieszając, aż do uzyskania zwartej konsystencji.

Przelać do pucharków lub niewielkich, szklanych miseczek. Podawać z sokiem malinowym.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 149
Ewa gotuje - odc. nr 149

W tym odcinku potrawy rozgrzewające. Będzie krupnik na żeberkach oraz kasza...

 

Podobne przepisy

Ciasteczka piknikowe

Idealne do popołudniowej kawy lub na wypad za miasto...

Placuszki owsiane

Racuchy na płatkach i mleku roślinnym;-)

Ciasto migdałowe

Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczyptą soli. Utrwalić cukrem...

Pascha

Daktyle i figi drobno pokroić. Dodać rodzynki i zalać alkoholem...

Wróć do listy przepisów