W szklance zimnego mleka rozmieszać kaszę. Resztę zagotować w rondelku. Do gorącego mleka dodać kaszę rozprowadzoną w mleku zimnym i energicznie wymieszać. Przyprawić cukrem do smaku. Gotować cały czas mieszając, aż do uzyskania zwartej konsystencji.
Przelać do pucharków lub niewielkich, szklanych miseczek. Podawać z sokiem malinowym.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku potrawy rozgrzewające. Będzie krupnik na żeberkach oraz kasza...
Mamy 200 odcinków - musi być tort!
Na patelni roztopić masło, dodać sok z cytryny, miód oraz łyżkę rumu. Podgrzewać, aż ...
Żelatynę rozpuścić w 50 ml gorącej wody. Truskawki zmiksować z cukrem. Śmietankę ubić ...
Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w ósemki...