/ Przepisy / Ajlauf zupa

Opis przygotowania

Jajka wybić do garnuszka. Dodać mąkę. Posolić i dokładnie wymieszać łyżką, rozcierając wszystkie grudki (jeśli ciasto wyjdzie zbyt gęste dolać trochę wody lub śmietanki). Małym strumieniem wlać na gorący rosół i gotować przez minutę.

Podawać od razu, dekorując posiekaną natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 458
Ewa gotuje - odc. nr 458

Ewa wiele razy mówiła, że w jej kuchni nic nie może się zmarnować, jak...

 

Podobne przepisy

Zielony barszcz ukraiński

Wiosenna zupa naszych wschodnich sąsiadów...

Żurek na króliku

Ulubiona potrawa trenera Adama Nawałki.

Zupa jarzynowo-ogórkowa

Na małosolnych;-)

Gazpacho

Kromki chleba pokruszyć na małe kawałki (bez skórki) do miski i zalać wodą. Pomid ...

Wróć do listy przepisów