Jajka wybić do miski. Uperfumować cukrem waniliowym i skórką otartą z cytryny. Dodać świeżo wyciśnięty sok. Posłodzić i zmiksować.
Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wlać olej. Wymieszać mikserem.
Przełożyć do prostokątnej formy wysmarowanej olejem. Wierzch posypać mrożonymi jagodami.
Piec przez godzinę w temp. 180 st. C.
Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Podawać ze szklanką zimnego mleka.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa sięgnie po jedne z ostatnich, jesiennych zapasów i na kiszonych...
Na patelni podgrzać 2 łyżki cukru, dodać świeżo startą skórkę z cytryny, skarmelizowa ...
Ciepłą wodę wlać do miski, wsypać płatki, sól i cukier. Wkruszyć drożdże i odstawić n ...
Zaskakujące w smaku;-)
Jajko wybić do miski i roztrzepać, dodać cukier, sól, ocet i ubić na pianę. Stopniowo ...