/ Przepisy / Powidła z suszonych sliwek

Opis przygotowania

Śliwki zalać wodą, dodać goździki i moczyć przez kilka godzin (a jeszcze lepiej przez całą noc). Po tym czasie goździki wyłowić a owoce wraz z wodą przelać do garnka. Przyprawić kurkumą. Dolać sok z cytryny. Wymieszać i zmiksować blenderem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 409
Ewa gotuje - odc. nr 409

Ewa lubi sięgać po tradycyjne przepisy kuchni polskiej, więc kolejny odcinek...

 

Podobne przepisy

Kurza pierś na patyku

Można bezkarnie jeść rękoma;-)

Pak choi z patelni

Kapusta chińska na ciepło;-)

Szparagi z szynką i parmezanem

Na przystawkę lub drugie danie...

Czerwone pesto

Orzechy laskowe uprażyć i obrać ze skórki. Wrzucić do miksera...

Wróć do listy przepisów