/ Przepisy / Filet z kurczaka w boczku

Opis przygotowania

Filety przekroić wzdłuż na pół. Przykryć folią spożywczą i delikatnie rozbić. Z obu stron przyprawić solą i pieprzem. Owinąć boczkiem (po 2 plasterki na każdy kawałek mięsa).

Na patelni rozgrzać oliwę. Ułożyć i usmażyć kurczaka (z każdej strony przez 2-3 minuty). Pod koniec na patelni umieścić połówkę cytryny. Podlać winem. Wycisnąć sok z drugiej połówki cytryny. Dorzucić rozmaryn. Gdy sos lekko odparuje przykryć i dusić przez chwilę.

Podawać z pieczonymi ziemniakami i pomidorkami koktajlowymi z grilla.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 406
Ewa gotuje - odc. nr 406

W kolejnym odcinku Ewa ugotuje zupę kalafiorową z domowymi kluseczkami...

 

Podobne przepisy

Luzowane udka kurczaka z rusztu

Marynowane w solance...

Kurczak faszerowany wątróbką

Wątróbkę umyć i oczyścić, następnie drobno posiekać...

Roladki z kurczaka

Pierś z kurczaka podzielić na kawałki, rozbić tłuczkiem...

Gęsie pipki

Znany w całej Galicji gulasz z gęsich żołądków.

Wróć do listy przepisów