Banany obrać ze skórki, 3 przełożyć do miski i rozgnieść widelcem. Masło roztopić, lekko przestudzić i wlać do bananowej pulpy. Wymieszać.
Jajko zmiksować z ksylitolem. Dodać do bananów z masłem. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Posolić i wymieszać.
Przełożyć do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Ostatniego banana, przekroić wzdłuż na pół i ułożyć na cieście.
Piec przez godzinę w temp. 170-180 st. C (do suchego patyczka).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Gdy robi się coraz ciepłej, chętnie sięgamy po receptury na zupy podawane...
Z kremem i owocami;-)
Receptura sprzed lat, ale w nowej odsłonie...
Z truskawkami i prażonymi płatkami migdałów!
Z nektarynek usunąć pestki, owoce pokroić na 6 cząstek. Włożyć do formy żaroodpornej, ...