Banany obrać ze skórki, 3 przełożyć do miski i rozgnieść widelcem. Masło roztopić, lekko przestudzić i wlać do bananowej pulpy. Wymieszać.
Jajko zmiksować z ksylitolem. Dodać do bananów z masłem. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Posolić i wymieszać.
Przełożyć do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Ostatniego banana, przekroić wzdłuż na pół i ułożyć na cieście.
Piec przez godzinę w temp. 170-180 st. C (do suchego patyczka).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Gdy robi się coraz ciepłej, chętnie sięgamy po receptury na zupy podawane...
Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Wysiekać z zimnym ...
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, stopniowo dodać ziemniaki, ...
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę...
Mąkę posiekać z masłem i proszkiem do pieczenia...