Filet pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć solą i pieprzem.
Jajka wybić do miski. Przyprawić papryką. Dodać jogurt. Wymieszać. Wrzucić mięso, przykryć i wstawić do lodówki na co najmniej ½ godziny.
Po tym czasie wyjąć z marynaty. Do miski dodać trochę mąki i wymieszać. Przelać do kawałków kurczaka. Ciastem pokryć filety. Mięso usmażyć na mocno rozgrzanym maśle. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach.
Podawać z frytkami z marchewki i surówką z kiszonej kapusty.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Chętnie jemy poza domem, a dobre lokale coraz częściej powstają na przedmieściach,...
Klasyk z Francji;-)
A do tego sos grzybowy!
Marynowane w solance...
Żółtka wybić do miski. Dodać olej arachidowy oraz jasny i ciemny sos sojowy...