Boczek pokroić w kostkę, usmażyć na suchej patelni. Dorzucić posiekaną cebulę.
Jaja wybić do miski, przyprawić solą i pieprzem. Dodać śmietanę i roztrzepać – widelcem lub miotełką. Dorzucić zieleninę.
Usmażony boczek z cebulą nałożyć do foremek na muffinki, starając się przy tym, by znalazło się tam jak najmniej tłuszczu. Zalać roztrzepanymi jajkami. Wkruszyć trochę fety.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Chętnie jemy poza domem, a dobre lokale coraz częściej powstają na przedmieściach,...
Mięso pokroić na mniejsze kawałki. W wysokim garnku przesmażyć najpierw podgardle - j ...
Z orzechami i suszonymi śliwkami!
Składniki wrzucić do miksera, rozdrobnić, zalać sokiem z cytryny i oliwą, po czym zmi ...
Kanapka dla... miejskiego drwala!