/ Przepisy / Serowa z grzanką

Opis przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić w garnku na rozgrzanym maśle. Wrzucić czosnek, wymieszać i smażyć przez chwilę. Zalać wywarem. Zagotować.

Ser zetrzeć na tarce. Wrzucić do zupy. Gdy się roztopi, zmiksować i przyprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem.

Podawać z grzanką.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 382
Ewa gotuje - odc. nr 382

Tuż przed Dniem Kobiet Ewa odwiedzi górali w Beskidzie Makowskim, aby dowiedzieć...

 

Podobne przepisy

Ajlauf zupa

Lane ciasto na rosole;-)

Krem z pieczonych buraków

Buraki owinąć folią (każde warzywo oddzielnie) i wstawić do piekarnika...

Grochówka z kociołka

Zupa na żywym ogniu!

Ciurka łemkowska

Zaskakująca w smaku zupa doprawiona melisą i... pokrzywą.

Wróć do listy przepisów