Boczek pokroić w grubą kostkę, wrzucić do garnka i usmażyć. Dodać pokrojoną w plastry kiełbasę i posiekaną w kostkę cebulę. Gdy się zeszkli, wsypać i skarmelizować paprykę. Zalać gorącym bulionem. Po chwili dorzucić pokrojone grzyby, przykryć i gotować przez chwilę. Wrzucić makaron i gotować do miękkości. Przyprawić świeżo zmielonym pieprzem. Zabielić zahartowaną śmietaną. Zagotować. Na talerzu udekorować pietruszką.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa odwiedzi szkółkę leśną, gdzie wybierze sobie jakąś sadzonkę...
Rosół na orientalną nutę...
Na jarzynie jak do rosołu i koperku do kiszenia ogórków ugotować wywar...
Buraki owinąć folią (każde warzywo oddzielnie) i wstawić do piekarnika...
Najlepsza jest z młodych warzyw!