
Połówki gruszek wydrążyć, uważając przy tym, by delikatne owoce się nie rozpadły.
Do miseczki wsypać prażone pestki dyni, prażone ziarna słonecznika oraz żurawinę. Dodać trochę miodu, wymieszać i nałożyć do gruszek. Na wierzchu ułożyć ser kozi.
Wstawić do piekarnika z funkcją grillowania, rozgrzanego do 180 st. C. Zapiekać, aż ser się zezłoci.
Talerzyk udekorować roztopioną czekoladą. Ułożyć połówki gruszek i od razu podawać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa odwiedzi gospodarstwo agroturystyczne na obrzeżach...
Z całych jabłek usunąć ogonki i gniazda nasienne. Płytko naciąć skórkę (dookoła), aby ...
Kruche z rubinolą;-)
Boczek pokroić w kostkę, usmażyć na suchej patelni...
Brzoskwinie pokroić na kawałki. Galaretkę z żelatyną rozpuścić we wrzątku...