/ Przepisy / Golonka w piwie

Opis przygotowania

Golonki włożyć do garnka, dorzucić obrane i pokrojone na mniejsze kawałki warzywa, czosnek w łupinkach oraz opaloną cebulę. Przyprawić liściem laurowym i zielem angielskim. Zalać wodą, posolić, przykryć i gotować przez godzinę.

Po tym czasie przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wlać piwo wymieszane z miodem, sosem sojowym, olejem oraz octem jabłkowym. Na godzinę wstawić do piekarnika, rozgrzanego do 180 st. C. Mniej więcej co 15 minut polać powstającym sosem.

Podawać z pieczonymi ziemniakami oraz zasmażaną kapustą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 354
Ewa gotuje - odc. nr 354

Z Krakowa w Tatry czy Beskidy jest już bardzo blisko. I właśnie z powodu...

 

Podobne przepisy

Ciasto czekoladowo-majonezowe

Deser wybrany przez Artura Jędrzejczyka.

Rogaliki krucho-drożdżowe

Z domowymi powidłami;-)

Szynka z dzika w cieście

Dziczyzna w chlebie...

Sakiewki z karkówką

Mięso pokroić w kostkę, przełożyć do zamykanego naczynia. Wlać wino...

Wróć do listy przepisów