ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 354

OPIS ODCINKA

Z Krakowa w Tatry czy Beskidy jest już bardzo blisko. I właśnie z powodu tej niewielkiej odległości Ewa postanowiłam, że w kolejnym odcinku opowie co nieco o kuchni naszych gór. Solidny obiad zacznie od pożywnej zupy – ugotuje żur z dużą ilością swojskich wędlin, czyli świeżyzny. Na danie główne będzie góralska klasyka: golonka wieprzowa pieczona z dodatkiem piwa i sosu sojowego. Jako dodatki grule z pieca (tak górale mówią na kartofle) oraz kapusta zasmażana. Po obiedzie nietypowy deser. Ewa zrobi galaretkę na bazie zsiadłego mleka, z odrobiną orzechów włoskich. A do galaretki będzie delikatny kisiel z borówek.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Żurek stryszawski

Klasyka z naszych gór!

Golonka w piwie

Góralski przysmak nieco inaczej...

Galaretka z mleka kwaśnego

Deser na zimno...

Wróć do listy odcinków