Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Gofry z batatem

Opis przygotowania

Batata obrać, ugotować w osolonym wrzątku, wystudzić i rozgnieść widelcem.

Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem. Wymieszać z purée z batata. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Dodać ekstrakt waniliowy i zmiksować. Wlać olej i wodę, posolić i dokładnie wymieszać.

Białka ubić na sztywno. Pianę delikatnie wmieszać do masy z żółtek i batata.

Gofrownicę rozgrzać. Płytki posmarować olejem, nałożyć porcję ciasta i usmażyć gofry.

Podawać z ubitym mleczkiem kokosowym (z cukrem zmiksować tylko gęstą zawartość puszki – bez wody) oraz pokrojonym w kostkę ananasem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 353
Ewa gotuje - odc. nr 353

Od wielu lat wschodnie sztuki walki, takie chociażby jak kung fu, cieszą...

 

Podobne przepisy

Sernik jaglany z wiśniami

Na herbatnikach;-)

Ciasteczka ryżowe

Masło utrzeć. Dodać cukier i cukier waniliowy, ucierać dalej. Dodać żółtka, śmietanę, ...

Ciasto herbaciane

Na mleku!

Jabłecznik z lukrem z białek

Miękkie masło utrzeć mikserem. Porcjami dodać cukier...

Wróć do listy przepisów