Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Gofry z batatem

Opis przygotowania

Batata obrać, ugotować w osolonym wrzątku, wystudzić i rozgnieść widelcem.

Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem. Wymieszać z purée z batata. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Dodać ekstrakt waniliowy i zmiksować. Wlać olej i wodę, posolić i dokładnie wymieszać.

Białka ubić na sztywno. Pianę delikatnie wmieszać do masy z żółtek i batata.

Gofrownicę rozgrzać. Płytki posmarować olejem, nałożyć porcję ciasta i usmażyć gofry.

Podawać z ubitym mleczkiem kokosowym (z cukrem zmiksować tylko gęstą zawartość puszki – bez wody) oraz pokrojonym w kostkę ananasem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 353
Ewa gotuje - odc. nr 353

Od wielu lat wschodnie sztuki walki, takie chociażby jak kung fu, cieszą...

 

Podobne przepisy

Torcik red velvet

Miękkie masło utrzeć w misce. Uperfumować miąższem z laski wanilii...

Cannoli

Rurki z Sycylii;-)

Babeczki z wisienką

Przesianą mąkę z cukrem pudrem i masłem posiekać nożem. Dodać żółtka lekko rozbite wi ...

Puszysty sernik z budyniem

Na oleju rzepakowym!

Wróć do listy przepisów