Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa z suszu

Opis przygotowania

Susz namoczyć. Wraz z wodą przełożyć do garnka. W razie potrzeby uzupełnić płyn. Wrzucić cynamon i goździki. Przykryć i gotować do miękkości. Owoce i przyprawy przełożyć do miski. Wywar posłodzić. Dodać sok z cytryny. Można zagęścić zasmażką.

Podawać z makaronem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 351
Ewa gotuje - odc. nr 351

Niebawem Boże Narodzenie. To dosłownie ostatni dzwonek, by pomyśleć o świątecznych...

 

Podobne przepisy

Sopa de ajo

Hiszpańska zupa z czosnku, chorizo i suszonej papryki;-)

Flaczki z gęsich pipek

W Krakowie pipek to żołądek gęsi;-)

Zupa śliwkowo-rabarbarowa

Śliwki wypestkować. Rabarbar obrać i pokroić na mniejsze kawałki...

Grzybowa z zakwasem na żur

Dwa w jednym;-)

Wróć do listy przepisów