Karkówkę i boczek przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa (o grubych oczkach). Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Przyprawić roztartym w dłoniach majerankiem, solą, pieprzem i ostrą, wędzoną papryką. Dokładnie wyrobić i przełożyć do wyparzonych słoików. Ubić. Między mięsem a wieczkiem zostawić 2-3 cm pustej przestrzeni. Brzegi słoików odtłuścić ręcznikiem papierowym. Zakręcić i przełożyć do garnka. Wlać wodę – tak, by sięgała do połowy wysokości słoików. Przykryć i doprowadzić do wrzenia. Następnie gotować na małym ogniu przez 1 ½ do 2 godzin. Można przechowywać przez 3 tygodnie, jednak po otwarciu należy zjeść w ciągu 2 dni.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa zaprosi widzów na niezwykłą jajecznicę – nie...
Masło zbrązowić na patelni. W maśle przesmażyć ryż. Jak się zeszkli, przełożyć do gar ...
Idealne śniadanie przed wyjściem w góry!
Na zdrowie!
Orzechy laskowe uprażyć w piekarniku i obrać ze skórki...