Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa piwna na boczku z grzybami

Opis przygotowania

Grzyby rozmrozić, pokroić na mniejsze kawałki. Boczek pokroić w kostkę, przełożyć do garnka i podsmażyć na maśle. Gdy się zezłoci, dorzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać prawdziwki, wymieszać. Po chwili zalać piwem oraz wywarem grzybowym (na grzybach suszonych). Zagotować. Pod koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z grzankami. Udekorować natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 326
Ewa gotuje - odc. nr 326

Choć Ewa uwielbia kuchnię międzynarodową i będąc za granicą zawsze kosztuje...

 

Podobne przepisy

Ciurka łemkowska

Zaskakująca w smaku zupa doprawiona melisą i... pokrzywą.

Chłodnik pomidorowy z pieczonymi burakami

Dobry też na ciepło lub jako... koktajl!

Ogórkowa na małosolnych

Cebulę pokroić w drobną kostkę. Zeszklić w garnku na maśle...

Rosół na perliczce

Z domowym makaronem;-)

Wróć do listy przepisów