Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Schabowy z mortadeli

Opis przygotowania

Plastry mortadeli zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym oleju. Podobnie przygotować i usmażyć ser żółty.

Podawać z ziemniakami z wody, jajkiem sadzonym lub poszetowym oraz marchewką z groszkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 312
Ewa gotuje - odc. nr 312

Tym razem Ewa postanowiłam przypomnieć kilka przepisów, które gościły na...

 

Podobne przepisy

Kotlet Pożarskiego

Ze strażą nie ma nic wspólnego, przepis wywodzi się bowiem z kuchni rosyjskiej...

Bryzol ze stolicy

Mięso delikatnie rozklepać dłonią. Przyprawić z obu stron...

Spaghetti alla carbonara

Makaron z boczkiem i jajem!

Placuszki z indyka

Pierś pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do miski...

Wróć do listy przepisów