Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Krem z liści botwinki

Opis przygotowania

Warzywa korzeniowe obrać i pokroić na plasterki. Filet umyć i w razie potrzeby oczyścić. Przełożyć do garnka. Dodać czosnek i opaloną cebulę. Zalać wodą, dorzucić liście laurowe i lubczyk. Posolić, przykryć i gotować przez godzinę.

Po tym czasie wyjąć mięso, cebulę i liście laurowe a do wywaru dodać liście i łodyżki botwinki. Pod przykryciem gotować przez 15-20 minut.

Zmiksować. Przyprawić tabasco. Dolać sok z cytryny.

Podawać z pokrojonym mięsem, ugotowanymi ziemniakami oraz kleksem jogurtu. Udekorować tymiankiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 420
Ewa gotuje - odc. nr 420

Sezon grillowy Ewa zainauguruje... treningiem w ogrodzie – z hantlami...

 

Podobne przepisy

Grzybowa z koniakiem

Spróbujcie grzybowej z koniakiem. Warto, bo alkohol podkreśla smak i aromat darów lasu!

Barszcz czerwony

Buraki obrać i pokroić na kawałki, zalać letnią, wcześniej przegotowaną wodą, dodać k ...

Krem z sałaty i szpinaku

A do tego bryndza!

Krem z pieczonego czosnku

Podany z pesto na jarmużu;-) A jeśli zapomnimy o boczku - będzie wege!

Wróć do listy przepisów