Ryż zalać wodą i odstawić na 3 godziny. Następnie wypłukać, odcedzić i ugotować na parze.
Do rondelka wlać mleczko kokosowe, dodać cukier, sól i cukier waniliowy. Zagotować, po czym dodać ugotowany ryż. Całość podgrzewać jeszcze przez 3-4 minuty.
Przełożyć do miseczki, obok ułożyć mango (wyciąć pestkę, miąższ naciąć w kratkę i wywinąć, by powstał „jeż”). Udekorować świeżą miętą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W ostatnich latach Polacy dosłownie zakochali się w kuchni azjatyckiej....
Mąkę przesiać z cukrem pudrem. Wysiekać z zimnym masłem. Wbić jajko. Zawinąć w folię ...
Z nutką egzotyki!
Ciepłe masło zmiksować z cukrem na masę o lekkiej puszystej konsystencji. Dodać ubite ...
Na mące orkiszowej...