Mięso pokroić w cienkie paski. Pory w zapałkę. Imbir posiekać. W garnku rozgrzać olej. Wrzucić i obsmażyć wieprzowinę. Dodać pory oraz imbir. Wymieszać i lekko przesmażyć. Dodać pomidory (obrane ze skórki i pokrojone – sam miąższ). Przyprawić sosem rybnym oraz sojowym. Wlać rosół. Wrzucić liście laurowe. Gotować tak długo, aż mięso zmięknie.
Zakwasić sokiem z limonki. Wrzucić papryczkę chili (wcześniej usunąć pestki, posiekać lub pokroić w plastry).
Podawać w miseczkach - z orientalnym makaronem, kiełkami oraz kolendrą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W ostatnich latach Polacy dosłownie zakochali się w kuchni azjatyckiej....
Masło wrzucić do garnka. Gdy się roztopi, podsmażyć na nim pietruszki, kawałek selera i ziemniaki...
W sezonie grzybowym pozycja obowiązkowa! Pyszna zupa z kurkami, boczkiem i ziemniakami.
Warzywa obrać, zalać wodą. Dodać cebulę opieczoną na ruszcie lub patelni (bez tłuszcz ...
Z francuskimi paluszkami...