/ Przepisy / Zupa wietnamska

Opis przygotowania

Mięso pokroić w cienkie paski. Pory w zapałkę. Imbir posiekać. W garnku rozgrzać olej. Wrzucić i obsmażyć wieprzowinę. Dodać pory oraz imbir. Wymieszać i lekko przesmażyć. Dodać pomidory (obrane ze skórki i pokrojone – sam miąższ). Przyprawić sosem rybnym oraz sojowym. Wlać rosół. Wrzucić liście laurowe. Gotować tak długo, aż mięso zmięknie.

Zakwasić sokiem z limonki. Wrzucić papryczkę chili (wcześniej usunąć pestki, posiekać lub pokroić w plastry).

Podawać w miseczkach - z orientalnym makaronem, kiełkami oraz kolendrą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 304
Ewa gotuje - odc. nr 304

W ostatnich latach Polacy dosłownie zakochali się w kuchni azjatyckiej....

 

Podobne przepisy

Krem chrzanowy

Bardzo delikatna zupa na wielkanocny obiad;-)

Cebulowa pod ciastem francuskim

Zgodnie z trendem zero waste;-)

Zupa kapuściana

Kapustę (np. włoską) pokroić na ćwiartki, usunąć głąb, poszatkować. Wrzucić do dużego ...

Wróć do listy przepisów