
Oliwę wlać na rozgrzaną patelnię, wrzucić pokrojony na plasterki czosnek. Podsmażyć, uważając, by się nie przypalił. Wlać sos pomidorowy, przyprawić roztartą w dłoniach bazylią. Zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Makaron ugotować al dente. Odcedzić i przełożyć do sosu. Skropić odrobiną oliwy. Delikatnie wymieszać i od razu podawać. Posypać startym serem, udekorować listkami bazylii.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kuchnia włoska uznawana jest za jedną z najbardziej zmysłowych na świecie,...
Zacząć od przygotowania solnej kołderki. Białka oddzielić od żółtek i lekko rozbić w ...
Pieczarki obrać i drobno pokroić. Cebulę posiekać w kostkę, zeszklić na maśle. Dodać ...
Dla wegetarian!
Z grzybami leśnymi!