Oliwę wlać na rozgrzaną patelnię, wrzucić pokrojony na plasterki czosnek. Podsmażyć, uważając, by się nie przypalił. Wlać sos pomidorowy, przyprawić roztartą w dłoniach bazylią. Zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Makaron ugotować al dente. Odcedzić i przełożyć do sosu. Skropić odrobiną oliwy. Delikatnie wymieszać i od razu podawać. Posypać startym serem, udekorować listkami bazylii.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kuchnia włoska uznawana jest za jedną z najbardziej zmysłowych na świecie,...
Wyjątkowo chrupiąca!
Polędwiczkę zamarynować w białym winie z dodatkiem oliwy, soku z pomarańczy, tymianku, rozmaryny oraz pozostałych przypraw...
Ugotować bulion. Mięso wyjąć, pokroić na plastry i z obu stron dokładnie posmarować m ...
Cielęcinę podzielić na zgrabne kotleciki (ważne, by przy każdym był kawałek kości, bo ...