
Oliwę wlać na rozgrzaną patelnię, wrzucić pokrojony na plasterki czosnek. Podsmażyć, uważając, by się nie przypalił. Wlać sos pomidorowy, przyprawić roztartą w dłoniach bazylią. Zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Makaron ugotować al dente. Odcedzić i przełożyć do sosu. Skropić odrobiną oliwy. Delikatnie wymieszać i od razu podawać. Posypać startym serem, udekorować listkami bazylii.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kuchnia włoska uznawana jest za jedną z najbardziej zmysłowych na świecie,...
W osolony wrzątek wrzucić główkę kapusty, obrawszy ją uprzednio z wierzchnich zielony ...
Mięso umyć i wyczyścić. W misce wymieszać oliwę z musztardą i sosem sojowym...
Nóżki natrzeć solą, świeżo zmielonym pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. ...
Mac and cheese po szwajcarsku;-)