Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę. Przełożyć do miski. Dodać pokrojone w kosteczkę ogórki oraz cebulę pokrojoną w piórka.
Musztardę wymieszać z miodem i octem. Wlać oliwę, cały czas mieszając. Przelać na sałatkę. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Delikatnie wymieszać.
Sałatka może być samodzielną potrawą lub dodatkiem do dania głównego.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, więc w telewizyjnej kuchni Ewy zagoszczą...
W garnku stopić łyżkę masła, wsypać szklankę kaszy gryczanej i przesmażyć. Zalać wodą ...
Kapustę kiszoną ugotować. Słodką poszatkować, zalać szklanką wody, dodać ziele angiel ...
Bakłażany dokładnie umyć i pokroić w grube plastry (ok. 2 cm). Oprószyć solą i gdy po ...
Z czosnkiem!