Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Pier¶ indycza w sosie miętowo-pietruszkowym

Opis przygotowania

Filet przekroić na pół, włożyć do zamykanego pojemnika. Przyprawy wsypać do głębokiej miski, wymieszać i obtoczyć w nich mięso. Przykryć i odstawić do lodówki na kilka godzin.

Zamarynowan± pier¶ obsmażyć z obu stron na mocno rozgrzanej patelni. Podlać wywarem jarzynowym. Upiec w piekarniku.

Jagody Goi namoczyć w gor±cej wodzie i przełożyć na sitko. Natkę pietruszki oraz miętę zmiksować z czosnkiem, sosem z cytryny, miodem, oliw±, sol± i pieprzem. Dorzucić jagody goji.

Mięso pokroić w plastry, ułożyć na talerzu, polać sosem.

Podawać z dzikim ryżem oraz ulubion± kiszonk± lub grillowanymi pomidorkami koktajlowymi.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 297
Ewa gotuje - odc. nr 297

Nadeszła wiosna – pora zmienić garderobę i zadbać o sylwetkę. Z tego...

 

Podobne przepisy

Grillowana kapusta z sosem jogurtowym

Do przyrz±dzenia kapusty potrzebny jest grill z pokryw±. Kapustę wkładamy na rozgrzan ...

Rolada z indyka z cielęcin± i musem jabłkowo-chrzanowym

Pier¶ indycz± umyć i osuszyć. Następnie przeci±ć wzdłuż - tak, by powstał solidny pła ...

Gę¶ po staropolsku

Na 11 listopada tylko gęsina;-)

Łazanki z makiem

Mak zaparzyć gor±cym mlekiem. Po ok. 30 minutach przepu¶cić dwa razy przez maszynkę d ...

Wróć do listy przepisów