Filet przekroić na pół, włożyć do zamykanego pojemnika. Przyprawy wsypać do głębokiej miski, wymieszać i obtoczyć w nich mięso. Przykryć i odstawić do lodówki na kilka godzin.
Zamarynowaną pierś obsmażyć z obu stron na mocno rozgrzanej patelni. Podlać wywarem jarzynowym. Upiec w piekarniku.
Jagody Goi namoczyć w gorącej wodzie i przełożyć na sitko. Natkę pietruszki oraz miętę zmiksować z czosnkiem, sosem z cytryny, miodem, oliwą, solą i pieprzem. Dorzucić jagody goji.
Mięso pokroić w plastry, ułożyć na talerzu, polać sosem.
Podawać z dzikim ryżem oraz ulubioną kiszonką lub grillowanymi pomidorkami koktajlowymi.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Nadeszła wiosna – pora zmienić garderobę i zadbać o sylwetkę. Z tego...
Pieczyste z czosnkiem!
W osolony wrzątek wrzucić główkę kapusty, obrawszy ją uprzednio z wierzchnich zielony ...
Mięso przepuścić przez maszynkę – do miski...
Kulinarny symbol austriackiej stolicy;-)