/ Przepisy / Żeberka tex-mex

Opis przygotowania

Do miseczki wlać olej, whiskey, miód, sos BBQ i ocet winny. Przecisnąć czosnek, wsypać imbir, chili, paprykę oraz kakao. Dodać sól i pieprz. Wymieszać.

Żeberka włożyć do zamykanego naczynia i dokładnie pokryć marynatą. Przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin.

Po tym czasie wyjąć z marynaty. Obsmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym oleju, w naczyniu żaroodpornym. Podlać odrobiną wody. Zalać marynatą. Przykryć. Wstawić na ok. 1 godzinę do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.

Podawać z domowymi frytkami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 296
Ewa gotuje - odc. nr 296

W tym programie Ewa postanowiła zabrać widzów na kulinarne pogranicze Teksasu...

 

Podobne przepisy

Gęsie nóżki z kaszotto

Nóżki oprószyć solą. Natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem...

Fondue

Wspólny posiłek po szwajcarsku;-)

Sandacz na sposób leśny

Delikatne filety z sandacza podane na salsie z ogórków małosolnych. A do tego prawdziwki prosto z patelni.

Wróć do listy przepisów