Do miseczki wlać olej, whiskey, miód, sos BBQ i ocet winny. Przecisnąć czosnek, wsypać imbir, chili, paprykę oraz kakao. Dodać sól i pieprz. Wymieszać.
Żeberka włożyć do zamykanego naczynia i dokładnie pokryć marynatą. Przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Po tym czasie wyjąć z marynaty. Obsmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym oleju, w naczyniu żaroodpornym. Podlać odrobiną wody. Zalać marynatą. Przykryć. Wstawić na ok. 1 godzinę do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.
Podawać z domowymi frytkami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym programie Ewa postanowiła zabrać widzów na kulinarne pogranicze Teksasu...
Brokuł i kalafiora podzielić na cząstki, pora pokroić na 3-centymetrowe kawałki. Wszy ...
Trochę jak krakowskie sznycle, trochę jak gołąbki bez zawijania...
Z kopytkami czuje się jak ryba w wodzie;-)
Wołowinę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Garnek rozgrzać i obsmażyć mięso ze wsz ...