Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry o grubości około 1 cm. Rozbić z obu stron, natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez prasę, posypać solą i pieprzem.
Marchewkę umyć i obrać lub oczyścić, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Por (tylko białą część) umyć i pokroić w półkrążki. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić rozdrobnione warzywa i smażyć do miękkości. Przyprawić domową mieszanką przypraw, solą i pieprzem.
Na każdy kawałek mięsa nałożyć farsz, zwinąć w roladki, obtoczyć w roztrzepanym jajku, mące i bułce tartej. Usmażyć z dwóch stron na rozgrzanym oleju.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku: roladki z farszem marchewkowym, sałatka brzoskwioniowa,...
Grzyby oczyścić, pokroić na kawałki. Najlepsze będą prawdziwki, ale mogą też być inne ...
Pomidory naciąć na czubku, włożyć na chwilę do wrzątku, po czym obrać ze skórki. Prze ...
Z kurczakiem, boczniakami i szpinakiem...
Na patelni podsmażyć na maśle drobno pokrojoną cebulę. W misce rozdrobnić pałką biały ...