/ Przepisy / Roladki z farszem marchewkowym

Opis przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry o grubości około 1 cm. Rozbić z obu stron, natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez prasę, posypać solą i pieprzem.

Marchewkę umyć i obrać lub oczyścić, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Por (tylko białą część) umyć i pokroić w półkrążki. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić rozdrobnione warzywa i smażyć do miękkości. Przyprawić domową mieszanką przypraw, solą i pieprzem.

Na każdy kawałek mięsa nałożyć farsz, zwinąć w roladki, obtoczyć w roztrzepanym jajku, mące i bułce tartej. Usmażyć z dwóch stron na rozgrzanym oleju.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 165
Ewa gotuje - odc. nr 165

W tym odcinku: roladki z farszem marchewkowym, sałatka brzoskwioniowa,...

 

Podobne przepisy

Dorsz na parze

W garnku przygotować aromatyczną kąpiel wodną – do wrzątku wrzucić liście laurowe, ziele angielskie, pęczek koperku i kilka plasterków cytryny...

Makaron z indykiem, kurkami i pesto

Mięso pokroić w kostkę. Przełożyć do zamykanego pojemnika. Przyprawić...

Huevos rancheros po naszemu

Innymi słowy jajka po farmersku...

Pstrąg na sałacie

Sałatę porwać na talerz (oprócz rzymskiej). Dodać przekrojone na pół pomidorki koktaj ...

Wróć do listy przepisów