
Smalec roztopić w garnku o grubym dnie. Wrzucić i zeszklić cebulę. Dodać posiekany czosnek. Wsypać i skarmelizować paprykę.
Wrzucić pokrojone w kostkę mięso. Przesmażyć. Wlać wino. Odparować.
Zalać bulionem, przyprawić liściem laurowym i mielonym kminkiem. Dorzucić pomidory (pokrojone w kostkę, sam miąższ, bez wody i pestek). Przykryć i gotować przez ok. ½ godziny.
Po tym czasie dodać pokrojone w kostkę papryki oraz ziemniaki. Gotować tak długo, aż ziemniaki będą miękkie. Można przyprawić do smaku solą i pieprzem, ew. pikantną papryką.
Podawać w kociołku.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa postanowiła zabrać widzów w kulinarną podróż, której kolejne...
Botwinkę dokładnie umyć. Łodyżki z liśćmi posiekać w drobne paski, podobnie zrobić z ...
Warzywa pokroić w kostkę, wrzucić do garnka. Dodać mięso lub kości. Zalać wodą. Wrzuc ...
Masło wrzucić do garnka. Gdy się roztopi, podsmażyć na nim pietruszki, kawałek selera i ziemniaki...
Podudzia umyć, włożyć do garnka. Dorzucić liście laurowe i ziele angielskie, zalać wodą...