Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Odcedzić. Przelać zimną wodą. Na patelnię wlać oliwę, podgrzać. Wrzucić makaron. Dorzucić pokrojone pomidory suszone. Wymieszać.
Do miseczki wybić jajka, roztrzepać. Dodać zioła prowansalskie, przyprawić solą oraz pieprzem. Wlać do makaronu. Wymieszać. Gdy jajka lekko się zetną, wyłożyć na głęboki talerz. Dodać rukolę oraz płatki sera koziego.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz zaprasza na potrawy dla nastolatków. Zacznie od...
ięso przełożyć do miski. Przyprawić roztartym w dłoniach tymiankiem...
Z warzywami i makaronem ryżowym! Ale pałeczki nie są obowiązkowe...
Kartofle z wkładką...
Mięso odkroić od kości, podzielić na kawałki wielkości kęsa. Doprawić solą, pieprzem ...