
Jajka rozmieszać z cukrem, dodać drożdże, wlać olej i mleko - nie mieszać! Odstawić na 12 godzin (a jeszcze lepiej na cał± noc).
Rano dodać przesian± m±kę i skórkę z pomarańczy. Wymieszać, ale nie wyrabiać! Odstawić na 10 minut. Następnie przelać do 2 keksówek i wstawić do piekarnika (180 st. C, 50 minut bez termoobiegu). Ciasto przed pieczeniem można posmarować mlekiem.
Podawać z konfitur± wi¶niow±, na zimno lub na ciepło - podpieczone na ruszcie.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Łoso¶, indyk i karkówka z rusztu na rozpoczęcie sezonu grillowego. Na deser...
Drożdże rozpu¶cić w niewielkiej ilo¶ci mleka. Jajka utrzeć z cukrem i poł±czyć ze sto ...
M±kę przesiać, posolić. Dodać masło, wysiekać (cało¶ć powinna przypominać bułkę tart± ...
Z całych jabłek usun±ć ogonki i gniazda nasienne. Płytko naci±ć skórkę (dookoła), aby ...
Jeden z bardziej znanych deserów z Ameryki!