
Drożdże posłodzić i odstawić. Mąkę wysiekać z masłem, dodać jajka, drożdże z cukrem (powinny być płynne) i śmietanę. Zarobić ciasto. Poczekać, by odpoczęło.
Następnie rozwałkować jak na pierogi. Wykroić kółka, na każde dać kawałek obranego jabłka. Złożyć na pół, skleić, ułożyć na blasze natłuszczonej masłem, posmarować rozmąconym jajkiem. Piec na złoty kolor - 20 minut w temp. 180 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz przygotuje gęś nadziewaną kaszą i grzybami, podaną...
Mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder przesiać na stolnicę i posiekać z zimnym ma ...
Miękkie masło, cukier, wodę i kakao gotować na małym ogniu, aż składniki się połączą...
Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 15 kwadratów tej samej wielkości. Ułożyć w tr ...
Na świąteczny stół;-)