
Drożdże posłodzić i odstawić. M±kę wysiekać z masłem, dodać jajka, drożdże z cukrem (powinny być płynne) i ¶mietanę. Zarobić ciasto. Poczekać, by odpoczęło.
Następnie rozwałkować jak na pierogi. Wykroić kółka, na każde dać kawałek obranego jabłka. Złożyć na pół, skleić, ułożyć na blasze natłuszczonej masłem, posmarować rozm±conym jajkiem. Piec na złoty kolor - 20 minut w temp. 180 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz przygotuje gę¶ nadziewan± kasz± i grzybami, podan±...
M±kę z masłem posiekać nożem. Dodać wszystkie żółtka (dwa ugotowane i przetarte przez ...
Owoce w kruchym cie¶cie...
Owoce umyć i wyłożyć na papierowe ręczniki, by ociekły. Żelatynę zalać gor±c± wod±. O ...
Lekko pikantne;-)