Pieczarki wyczyścić. Odciąć nóżki. Połowę kapeluszy wydrążyć. Wszystkie przełożyć na tackę, oprószyć solą i pieprzem.
Paprykę i kiełbasę pokroić w kostkę, wymieszać z serem startym na tarce o grubych oczkach i posiekanym ząbkiem czosnku. Serek wymieszać z posiekanym szczypiorkiem. Tak przygotowane farsze nałożyć do wydrążonych kapeluszy. Resztę posypać grubo posiekanym czosnkiem i skropić oliwą. Upiec na ruszcie.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Długi weekend w „Ewa gotuje” to obowiązkowo potrawy z rusztu....
Śliwki umyć, wyjąć pestki. Owoce przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa...
Brokułowe różyczki wrzucić do osolonego wrzątku, przyprawić szczyptą cukru (to dla za ...
Do pieczywa...
Jajka ugotować na twardo. By nie pękały, nakłuć skorupki na szerszym końcu. Ostudzić ...