Składniki ciasta wysiekać. Dodać 3 żółtka i łyżkę śmietany. Zagnieść, rozwałkować na cienkie ciasto i wyciąć ciasteczka - foremką w kształcie kwiatka. Upiec na złoty kolor (180 st. C).
Przygotować krem. Żółtka ubić na parze z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Wystudzić, zmiksować z masłem. Doprawić do smaku sokiem z cytryny i spirytusem.
Ciasteczka po wystudzeniu zlepić kremem. Wierzch udekorować kremem, robiąc kółko lub rozetkę (używamy szprycy). W środek włożyć wisienkę.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ryba w sosie słodko-kwaśnym, ciasteczka z wisienką. Tym razem Ewa Wachowicz...
Mąkę posiekać z masłem (jak na kruche ciasto). Dolać piwo i zagnieść. Zawinąć w folię ...
Żółtka oddzielić od białek, utrzeć z cukrem, dodać sok z cytryny i skórkę cytrynową. ...
Na stolnicę przesiać mąkę. Dodać orzechy laskowe, cukier puder, sodę, cynamon i kakao ...
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej i aromat. Wmieszać buraki i marchew, następnie orz ...