Boczek pokroić w paski i zrumienić na patelni. Szpinak opłukać, wysuszyć, liście przełożyć do miski. Dodać porwaną sałatę. Wymieszać. Na szpinaku i sałacie ułożyć odsączone z zalewy mandarynki. Posypać ziarnami słonecznika (uprażonymi na suchej patelni).
Składniki dressingu dobrze wymieszać. Przelać na sałatę 15 minut przed podaniem. Delikatnie wymieszać. Na wierzchu ułożyć chrupiący boczek.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa przyrządzi pulpety w sosie czosnkowym, podane z...
Cukinię pokroić pod ukosem na plastry o grubości ok. 1/2 cm, przyprawić solą i pieprz ...
Naprawdę szybko się ją robi!
Pora umyć pod bieżącą wodą, posiekać w półplasterki...
Marchewkę poszatkować do miski na szatkownicy do ogórków lub pokroić w cienkie krążki ...