Przecier przelać na patelnię, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawić solą i pieprzem. Posłodzić, przyprawić oregano i bazylią. Wymieszać. Zredukować na małym ogniu.
Gotowe ciasto francuskie przełożyć na blachę piekarnikową, wyłożoną papierem do pieczenia. Nakłuć widelcem. Posmarować sosem. Ułożyć dodatki – najpierw wędlinę, później warzywa. Posypać startym serem żółtym.
Upiec na złoty kolor w temp. 200 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po świętach wszystkim należy się chwila kulinarnego oddechu, przydadzą...
Skórę na gęsich piersiach naciąć na krzyż, mięso natrzeć z obu stron solą, pieprzem, ...
Z mięsem mielonym...
Solidny kawał mięsa dla prawdziwego faceta;-)
Bigos - też mi coś... Tyle tylko, że ten jest niezwykły, bo na czerwonej kapuście kiszonej!