Fasolę namoczyć (najlepiej przez całą noc), wymienić wodę i ugotować do miękkości.
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić posiekaną cebulę, zeszklić. Dodać posiekany czosnek i drobno pokrojoną połówkę fenkułu. Przesmażyć. Podlać białym winem. Odparować. Przełożyć do miksera, dodać ugotowaną i odcedzoną fasolę. Przyprawić solą i pieprzem. Zalać śmietanką i zmiksować.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W programie zobaczymy jak przygotować meksykańską tortillę na mące gryczanej,...
W kształcie wstążek;-)
Kapustę cienko poszatkować. Przełożyć do garnka, podlać wodą i poddusić ...
Z orzechami i grana padano;-)
Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Przekroić na pół, wyd ...