Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na suchej patelni. Dodać wołowinę, pokrojoną w grubą kostkę. Przesmażyć.
Cebulę pokroić w drobną kostkę, usmażyć na drugiej patelni, na łyżce oliwy.
Gdy wołowina puści sok, zalać piwem, dodać usmażoną cebulę. Wymieszać. Dorzucić ziele angielskie, tymianek i liść laurowy. Przykryć i dusić na małym ogniu przez mniej więcej godzinę. Pod koniec dodać marchewkę pokrojoną na plasterki oraz musztardę.
Podawać z kaszą i sałatką z pieczonych buraczków. Udekorować natką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku programu Ewa Wachowicz przygotuje potrawy rozgrzewające....
Zawinięte w plastry boczku;-)
Gęś rozmrozić. Ze środka wyjąć podroby. Wszystko umyć. Tuszkę osuszyć i dobrze natrze ...
Rybę zamarynować: filety pokroić na dużą kostkę, przełożyć do miski, dodać sos teriya ...
Kapustę kiszoną odcisnąć (sok zachować, może się przydać do dokwaszenia bigosu), posi ...