/ Przepisy / Guacamole

Opis przygotowania

Awokado rozkroić, usunąć pestkę. Łyżką wyjąć miąższ i pokroić na drobne kawałki. Przełożyć do miski, skropić sokiem z limonki. Pozostałe składniki pokroić w drobną kostkę, z chili usunąć pestki, dodać do awokado i wymieszać. Przyprawić solą do smaku, skropić oliwą i jeszcze raz wymieszać. Przełożyć do „miseczek”, które powstały po wydrążeniu miąższu z awokado.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 198
Ewa gotuje - odc. nr 198

W kolejnym odcinku programu Ewa Wachowicz przygotuje meksykańską tortillę...

 

Podobne przepisy

Sos remoulade

Jajko, sok z cytryny, musztardę, pieprz, cebulę i śmietanę zmiksować. Stopniowo wlać ...

Śledź pod pierzynką

Ziemniaki i marchewkę ugotować w łupinach. Buraki podobnie, tyle że oddzielnie, ponie ...

Jajka inaczej

Pisanki z... galarety!

Pasta z awokado

Awokado rozkroić, pozbawić pestki, miąższ wybrać łyżką, rozdrobnić widelcem. Połączyć ...

Wróć do listy przepisów